Zaterdag 11 augustus

Zaterdag 11 Augustus, Salzburg

Gistermiddag zijn we aangekomen in Salzburg, we hebben lekker geslapen. Goed hotel is dit!

Weliswaar niet erg in het centrum, maar ruimte kamers, goede bedden en heerlijke douche. Niks mis mee.

Parkeerplaats voor de deur (wel beperkte plaats maar wij hadden mazzel dat we een ruime plek voor onze bolide hadden)

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs (dat mag ook wel voor die prijs…..)  We nemen een appeltje mee voor de dorst, fototoestellen om de nek, rugzak op de rug en gaan maar!

We lopen richting de rivier die dwars door Salzburg stroomt, de Salzach. We zien verderop al een leuk marktje langs de rivier, leuk! Veel mensen zijn aan het wandelen en onder een brug zien we mooie graffiti. Ik maak er gebruik van om daar wat leuke foto’s van de kinderen van te maken. Lekker stel is het toch.

Al snel zijn we bij het marktje en struinen daar over heen, heerlijk. Het weer werkt erg mee en het sfeertje is relaxt.

Ronald neemt een dubbele cappucino en Coco en chocomelk. De beker heeft een pfand (statiegeld) van 2 euro. Wat zeg je?? 2 euro? Ja hoor, dan weten ze zeker dat ze wat doen aan de vervuiling van de stad met name tijdens festivals. Ik zeg: goed idee!!

We wandelen door het centrum van Salzburg en Ronald zegt heel spontaan ineens: oh ja, kijk eens achter je! Staan we voor het geboortethuis van Mozart. Hahaha.

We waren daar niet echt naar op zoek, maar stonden er gewoon in eens, dan maar meteen even een foto maken als je er toch bent he!

We zitten even te chillen bij de fontein en het plein bij Salzburg (een week later ziet Coco voor het eerst de film The Sound of Music want na het bezoek aan Salzburg wil ze die graag zien. En dan herkent ze de paarden-fontein waar ze zelf ook heeft gestaan, ze kan het maar niet geloven dat ze dat terug ziet in de film. Zeker zo’n oude film hahahaha)

We nemen een drankje bij de Biergartenen hebben we te maken met wespen, pokke dingen zeg. Ze doen het goed deze zomer zeg.

Het wordt tijd terug te wandelen naar het hotel en richting Ahlhof te gaan. Ronald weet de weg…………maar alleen niet de juiste. We lopen en lopen en op een gegeven moment pakken we Google Maps er maar bij om ons terug te laten leiden (of lijden?) naar het hotel.

Afijn, mijn stappenteller is blij met me want ik heb mijn rondje meer dan rond. Genoeg activiteiten voor vandaag gehad. Hup in de auto en naar Ahlhof.

Onderweg nog even een snelle bak soep bij Landzeit want de lunch is er door dat gewandel bij in geschoten. De snelwegen de andere kant op zitten vol! Dikke files, mooi mazzel dat wij de andere kant op gaan, wij mogen nog op vakantie. Jippie!

Tegen 17.00 uur komen we daar iets (iets later dan gepland) Ronald en Coco gaan snel nog even naar de Spar in Schladming en Mika en ik doen ons best alle spullen naar de bovenste verdieping te sjouwen.

Mén…..de volgende keer ga ik ook maar boodschappen doen zeg.

Mijn stappen en trappen teller gaat door het plafond!! Kan dus met een gerust hart met een wijntje even in de tuin gaan zitten en genieten van de ondergaande zon, heerlijk moment.

Ik ben thuis.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s