Maandag 13 augustus

Maandag 13 Augustus 2018.

Coco heeft gelukkig goed geslapen vannacht met de nodige pijnstillers. Helaas komt ze nauwelijks het bed uit, kan ze niet op de wc zitten of aan tafel. Liggen op de zij gaat als beste.

We besluiten toch maar even naar het ziekenhuis in Schladming te gaan nadat we eerst even de verzekering hebben gesproken. Alleraardigste charmante dame die allervriendelijkst was…….not, wat een heks was dat zeg.

Maar goed, 9.45 uur zitten we in het ziekenhuis. Schladming (5 minuten vanaf ons appartment) heeft een eigen ziekenhuisdus we hoeven niet ver, we weten de weg, al hebben we gelukkig niet eerder hoeven zijn.

De verzekering had onze komst al aangekondigd dus dat was weer fijn, alle gegevens zijn bekend. Helaas duurt het en duurt het……..11.15 uur mogen we naar de vrouwelijke arts in kamer 1. Ze zitten met ze 5ein 1 kamer, zo erg is het ook weer niet hoor. Al staande worden we te woord gestaan en binnen 2 minuten staan we buiten met de mededeling dat we terug moeten naar de wachthal en een foto moeten laten maken. Daar maakt ze zich nog het meeste druk om want dat vindt ze eng. Papa gaat met haar mee en het valt gelukkig erg mee.

Helaas moet ze na 20 minuten nog een keer een foto maken want de eerste keer was het niet goed gegaan. De bescherming voor de vrouwelijke onderdelen heeft ervoor gezorgd dat ze nou juist de boel niet goed op de foto kregen. Dus nu alsnog een keer een foto zonder extra bescherming.

Weer wachten………….na 15 minuten mogen we weer naar kamer 1 alwaar we te horen krijgen dat er gelukkig niks is gebroken maar wel zwaar gekneusd. Ze moet rustig aan doen, niet paardrijden etc. Ze moet het zelf aangeven.

We gaan eerst maar naar de Schladminger apotheek en halen daar op tip van iemand op Facebook de Kytta Salbe. Dat wordt niet warm, maar werkt wel heel goed. Verder nog een doos pijnstillers en weet ik wat allemaal.

We gaan maar vandaag lekker rustig aan doen. De dosis pijnstillers werken goed en Coco wordt weer wat beweeglijker en minder stijf. Paar keer smeren we haar in en ze zegt dat ze wel graag bij de Planaiomhoog wil. Eerst maar even nieuwe bergschoenen kopen om te voorkomen dat ze weer uitglijdt. We vinden in de uitverkoop een paar mooie schoenen en ze houdt ze maar meteen aan. Geen enge glij partijen meer hoor!

We gaan lekker relaxt met de lift naar boven en zien meteen allerlei leuke dingen die er boven bij het bergstation te doen zijn. Het is er gezellig druk. Ze maken er overal wel wat van hier hoor. Ook in de zomer hoef je je echt niet te vervelen, super!

We lunchen bij Onkel Willy’s hutteop het terras en Co begint weer wat dingen te ondernemen, goed om te zien! Het is ook geen moppie om stil te zitten.

We willen toch wel wat dingen ondernemen vandaag, maar niet te actief. We gaan dus richting Flachau om daar nog even met de Lucky Flitzernaar beneden te knallen. Coco en ik gaan samen om te kijken of het uberhaupt wel gaat, maar deze baan is lekker smooth en de keren daarna durft ze zelf. Topper!

Lekker even een rustig dagje, ook fijn. We rijden weer terug naar Ahlhof waar Katrin het vuurtje voor de broodjes al heeft aangemaakt.

Om 18.00 uur  mag iedereen zijn eigen deeg om zijn stok draaien en bakken boven het vuurtje. Het is zo’n gezellig plekje daar, heerlijk! Ik crash nog even in de hangmat met een wijntje. En dan bedoel ik ook echt ‘crash’……… Ik donder achterover maar met glas wijn in de hand kom ik ook niet verder dan dat. Ik moet me nog omdraaien om te kunnen liggen, maar óf ik kletter alle wijn over mezelf heen wat uiteraard een doodzonde is, óf ik blijf nog even zo hangen totdat mijn buikspieren het begeven……

Een andere dame die me ziet worstelen neemt mijn wijntje even over zodat ik me uit deze benaderde positie kan helpen. We moeten er erg om lachen want niemand schoot te hulp maar keken wel hoe ik debiel lag te doen. Nou ja, ik ben weer gered!!

Helaas was het al wat bewolkt en donderde het in de verte wat, rond 19.00 uur moeten we er echt aan geloven. Het gaat regenen, en goed ook!

Het schijnt dat in Rohrmoos Untertal toch vaak de buien over drijven, maar nu zijn we ook aan de beurt. Geen probleem, lekker in het appartment, deuren open en genieten van een verfrissende bui.

Op tijd naar bed en morgen is er weer een warme dag.

Truste!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s